Texnika fanlari falsafa (PhD) doktori ...
2021-12-02URGANCH DAVLAT UNIVERSITETI
OZIQ-OVQAT TEXNOLOGIYASI kafedrasi o’qituvchisi
ACHILOVA SANOBAR SOBIROVNANI
« ...
Batafsil Ishonch
telefon raqami
Dars
jadvali
Imtihon video
kuzatuvi
Rektor virtual
qabulxonasi
Bo`sh ish
o`rinlari
“Oziq-ovqat texnologiyasi” kafedrasi tarixi.
1994 yili Urganch davlat Universitetida «Kimyoviy-texnologiya» fakulteti tashkil qilingan bo’lib, fakultet tarkibida mutaxassis chiqaruvchi asosiy kafedra - «Texnologiya asoslari» nomi bilan tashkil topgan. Kafedrada shu yildan boshlab oziq-ovqat yo’nalishining “Konservalash texnologiyasi” mutaxasisligi bo’yicha kadrlar tayyorlashni boshlangan. 1996 yili kafedra tarkibida «Oziq - ovqat texnologiyasi» mutaxassisligi bo`yicha ham malakali kadrlar tayyorlanib boshlandi. 2019 yil yanvar oyidan “Oziq-ovqat texnologiyasi” kafedrasi tashkil qilingan. Kafedraga k.f.n. dots B.M.Ibadullayev rahbarlik qiladi.
Kafedrada 5321000-oziq-ovqat texnologiyasi (mahsulot turlari bo’yicha) bakalavr, shunigdek 5A321001–oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (yog’larni qayta ishlash texnologiyasi) bo’yicha magistrlar oliy toyifali muhandislar tayyorlanadi. Bugungi kunda kafedrada 22 nafar professor–o’qituvchilar zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalangan holda hamda yangi pedagogik texnologiyalar asosida talabalarga ta’lim bermoqda. 2022-yil yanvar oyida kafedraga Xalqaro Islom Taraqqiyot bankining grant mablag'lari asosida 4.5 mlrd so'm qiymatga ega zamonaviy laboratoriya jihozlari keltirildi va foydalanishga topshirildi. Shu yili Oliy talim,fan va innovatsiya vazirllgi mablag'lari asosida manashu zamonaviy jihozlarda ishlashni o'rganish uchun malakali yosh kadrlardan iborat fakultet dekani bosh o'qituvchilar guruhi Belorusiyaning Minsk shahridagi Milliy Texnika Universitetda o'zlarining malakalarini oshirib qaytishdi.
Kafedra Italiyaning Padovo universiteti, Portugaliyaning Porto universiteti bilan xalqoro aloqalarni yo’lga qo’ygan. Shunigdek Respublikamiz va viloyatimizdagi yirik oziq-ovqat sanoati korhonalari mutahassislari bilan maxsus dasturlar asosida hamkorlik yo’lga qo’yilgan, Xususan talabalarga fanlardan laboratoriya va amaly mashg’ulotlari, hamda ishlab chiqarish amaliyotlari «Urganch yog’» AJ, «Tillo domor» XK, «Urganch sharob» AJ, «Urganch don» AJ, «Xonqa don» AJ, «UZ standartlashtirish agentligi Xorazm filiali» bazasida mazkur korxonalarning yetakchi mutaxassislarini tashqi o’rindoshlik asosida kafedraga ishga qabul qilish orqali yo’lga qo’yilgan. 2021-yilda bizning Oziq-ovqat texnologiyasi kafedrasi va Belorusiya davlat oziq-ovqat va kimyoviy texnologiyalar universiteti o'rtasida tashkil etilgan qo'shma ta'lim asosida ilk 7 nafar magistrlarimiz Belorusiya davlatida bo'lishdi va u yerda 1 yil davomida ta'lim olishdi. 2022-yil sentabr oyidan boshlab esa o'sha magistr bitiruvchilarimizning teng yarmi o'zimizning kafedra talabalarga rus tilida tashkil etilgan fanlardan bilim ulashmoqda. Xuddi shu yilning o'zidan etiboran 2022-yil sentabrdan UzTEST Xorazm filiali sifat nazorati markazi agentligining SLM majmuasi boshlig'i o'zimizning Oziq-ovqat texnologiyasi kafedrasida tashqi o'rindoshlik asosida dars berib kelmoqda.
Texnika fanlari falsafa (PhD) doktori ...
2021-12-02URGANCH DAVLAT UNIVERSITETI
OZIQ-OVQAT TEXNOLOGIYASI kafedrasi o’qituvchisi
ACHILOVA SANOBAR SOBIROVNANI
« ...
Batafsil
ЗАЯВЛЕНИЕ
На участие в конкурсе по отбору и финансированию
Oziq-ovqat texnologiyasi kafedrasi ilmiy yo’nalishi
Mavjud oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqish texnologiyalarini takomillashtirish hamda yangi texnologiyalarni yaratish va oziq-ovqat xavfsizligini saqlash
Oziq-ovqat texnologiyasi kafedrasi professor o’qituvchilari tomonidan chet el jurnallarida chop qilingan maqolalar
Т/р |
Муаллифнинг ф.и.ш.* |
Хорижий илмий журнал нашр этилган давлат номи |
Илмий журнал номи |
Илмий мақола номи |
Нашр йили, |
Электрон мақолаларнинг интернет манзили (гипер хавола) |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
1 |
Ражабов Мансур |
USA |
MOJ Food Processing & Technology |
Planning the Experiment of Treated Melon Slices during the Drying
|
2015 |
http://medcraveonline.com |
2 |
Ражабов Мансур |
Europa |
International journal of Trend in Research |
The Synthesis of Section of Glass Containing Barium Oxide |
2015 |
www.ijtrd.com |
3 |
Ражабов Мансур |
Europa |
International journal of Trend in Research |
On The Possibility Of Corrosion-Resistant Materials Based Resin Gossypol And Phosphoric Acid
|
2015 |
www.ijtrd.com |
4 |
Ражабов Мансур |
Europa |
International journal of Trend in Research |
Klinker brick through Low Grade Fusible loess Loam Uzbekistan |
2015 |
www.ijtrd.com |
5 |
Ражабов Мансур |
Europa |
International journal of Trend in Research |
The divice for cutting the unbroken Plestic Bars |
2016 |
www.ijtrd.com |
6 |
Ражабов Мансур |
Europa |
International journal of Trend in Research |
Investigation of the Influence Factors in the Process of Osmotic Drying Melon
|
2016 |
www.ijtrd.com |
7 |
Ражабов Мансур |
Europa |
International journal of Trend in Research |
New Composite Structure for Modification of Rust Metal Food Industry |
2016 |
www.ijtrd.com |
8 |
Ражабов Мансур |
Europa |
European Journal of Advances in Engineering and Technology |
The Device for Cutting the Unbroken Plastic Bars
|
2016 |
www.ejaet.com |
9 |
Ражабов Мансур |
Europa |
International journal of Trend in Research |
Planning of Treated Melon Slices during the Drying |
2016 |
www.ijtrd.com |
10 |
Ибадуллаев Базар |
Украина |
iscience.in.ua |
кимё фани мутахассисларини касбий копетентлигини ривожлантириш ва дунё таълим структурасига мослашиш |
2016 |
ISCIENCE.IN.UA_ |
11 |
P.R.Sharipov, N.M.Ibragimova. D.Sh.Matchanova, Sh.K.Aitova |
Россия |
Ежемесечный международный научный журнал- Интерактивная наука №12. 2017 г. 161 ст. |
The program defining the quantity of added ingredients in the meal. |
2017 |
|
12 |
, Курамбаев Шерзод Раимберганович, ва бошқалар |
Россия |
Рубрика: Технические науки Опубликовано в Молодой учёный №2 (106) январь-2 2016 г. Дата публикации: 19.01.2016 |
Влияние параметров режущего элемента на процесс резки мыла |
2017 |
https://moluch.ru/archive/106/25076/ |
13 |
Курамбоев Ш.Р., Шарипов П.Р |
Россия |
Молодой учёный 2017 №17 |
Переработка отходов восточной сладости нават |
2017 |
|
14 |
Шарипов П.Р., Иброгимова Н.М. |
Россия |
Журнал интерактивная наука |
Программа, определяющая количество добавляемых ингридиентов в блюдо |
2017 |
|
15 |
Эшчанова Азиза Карриевна |
Украина |
Актуальные вызовы современной химии |
Физико-химические свойства индиго |
2017 20-23 бет |
isclence.in ua |
16 |
Эшчанова Азиза Карриевна |
Украина |
Актуальные вызовы современной химии |
Методы получение индиго |
2017 18-20 бет |
isclence.in ua |
17 |
Балтаев У.С.,Ачилова С.С |
Россия |
Журнал "Молодой учёный" |
K Вопросу Предотвращения окисления растительных масел |
2017 |
https://moluch.ru/archive/106/25076/ |