Close
  • Ishonch
    telefon raqami

  • Dars
    jadvali

  • Imtihon video
    kuzatuvi

  • Rektor virtual
    qabulxonasi

  • Bo`sh ish
    o`rinlari


 

“Oziq-ovqat texnologiyasi” kafedrasi tarixi.

        1994 yili Urganch davlat Universitetida «Kimyoviy-texnologiya» fakulteti tashkil qilingan bo’lib, fakultet tarkibida mutaxassis chiqaruvchi asosiy kafedra - «Texnologiya asoslari» nomi bilan tashkil topgan. Kafedrada shu yildan boshlab oziq-ovqat yo’nalishining “Konservalash texnologiyasi” mutaxasisligi bo’yicha kadrlar tayyorlashni boshlangan. 1996 yili kafedra tarkibida «Oziq - ovqat texnologiyasi» mutaxassisligi bo`yicha ham malakali kadrlar tayyorlanib boshlandi. 2019 yil yanvar oyidan “Oziq-ovqat texnologiyasi” kafedrasi tashkil qilingan. Kafedraga k.f.n. dots B.M.Ibadullayev rahbarlik qiladi.

Kafedrada 5321000-oziq-ovqat texnologiyasi (mahsulot turlari bo’yicha) bakalavr, shunigdek 5A321001–oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (yog’larni qayta ishlash texnologiyasi) bo’yicha magistrlar oliy toyifali muhandislar tayyorlanadi. Bugungi kunda kafedrada 22 nafar professor–o’qituvchilar zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalangan holda hamda yangi pedagogik texnologiyalar asosida talabalarga ta’lim bermoqda. 2022-yil  yanvar  oyida  kafedraga  Xalqaro Islom Taraqqiyot bankining  grant  mablag'lari  asosida  4.5 mlrd  so'm  qiymatga  ega  zamonaviy  laboratoriya  jihozlari  keltirildi  va  foydalanishga  topshirildi. Shu  yili  Oliy  talim,fan va  innovatsiya  vazirllgi  mablag'lari  asosida  manashu  zamonaviy  jihozlarda  ishlashni  o'rganish  uchun  malakali  yosh  kadrlardan  iborat  fakultet  dekani  bosh  o'qituvchilar  guruhi  Belorusiyaning  Minsk shahridagi  Milliy Texnika  Universitetda  o'zlarining  malakalarini  oshirib  qaytishdi. 

        Kafedra Italiyaning Padovo universiteti, Portugaliyaning Porto universiteti bilan xalqoro aloqalarni yo’lga qo’ygan. Shunigdek Respublikamiz va viloyatimizdagi yirik oziq-ovqat sanoati korhonalari mutahassislari  bilan maxsus dasturlar asosida hamkorlik yo’lga qo’yilgan, Xususan talabalarga  fanlardan laboratoriya va amaly mashg’ulotlari, hamda ishlab chiqarish amaliyotlari «Urganch yog’» AJ, «Tillo domor» XK, «Urganch sharob» AJ,   «Urganch don» AJ, «Xonqa don» AJ,   «UZ standartlashtirish agentligi Xorazm filiali» bazasida mazkur korxonalarning yetakchi mutaxassislarini tashqi o’rindoshlik asosida kafedraga ishga qabul qilish orqali yo’lga qo’yilgan. 2021-yilda  bizning Oziq-ovqat  texnologiyasi  kafedrasi va Belorusiya  davlat oziq-ovqat  va  kimyoviy texnologiyalar universiteti  o'rtasida  tashkil  etilgan  qo'shma  ta'lim  asosida  ilk 7 nafar magistrlarimiz  Belorusiya  davlatida  bo'lishdi  va  u yerda  1 yil  davomida  ta'lim  olishdi. 2022-yil  sentabr  oyidan  boshlab  esa  o'sha  magistr  bitiruvchilarimizning  teng  yarmi  o'zimizning  kafedra  talabalarga   rus  tilida  tashkil  etilgan  fanlardan  bilim  ulashmoqda. Xuddi  shu  yilning   o'zidan etiboran 2022-yil sentabrdan  UzTEST Xorazm filiali  sifat  nazorati  markazi agentligining   SLM majmuasi  boshlig'i  o'zimizning  Oziq-ovqat texnologiyasi kafedrasida  tashqi  o'rindoshlik  asosida  dars  berib  kelmoqda. 

 

Texnika fanlari falsafa (PhD) doktori

Texnika fanlari falsafa (PhD) doktori ...

2021-12-02

URGANCH DAVLAT UNIVERSITETI

OZIQ-OVQAT TEXNOLOGIYASI kafedrasi o’qituvchisi

ACHILOVA SANOBAR SOBIROVNANI

« ...

Batafsil

 

Oziq-ovqat  texnologiyasi kafedrasi ilmiy yo’nalishi

Mavjud oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqish texnologiyalarini takomillashtirish hamda yangi texnologiyalarni yaratish va oziq-ovqat xavfsizligini saqlash

 

Oziq-ovqat  texnologiyasi kafedrasi professor o’qituvchilari tomonidan chet el jurnallarida chop qilingan maqolalar

Т/р

Муаллифнинг ф.и.ш.*

Хорижий илмий журнал нашр этилган давлат номи

Илмий журнал номи

Илмий мақола номи 

Нашр йили,

Электрон мақолаларнинг интернет манзили (гипер хавола)

1

2

3

4

5

6

7

1

Ражабов Мансур

USA

MOJ Food Processing & Technology

Planning the Experiment of Treated Melon Slices during

the Drying

 

2015

http://medcraveonline.com

2

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

The Synthesis of Section of Glass Containing

Barium Oxide

2015

www.ijtrd.com

3

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

On The Possibility Of Corrosion-Resistant

Materials Based Resin Gossypol And

Phosphoric Acid

 

2015

www.ijtrd.com

4

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

Klinker  brick through Low Grade Fusible loess Loam Uzbekistan

2015

www.ijtrd.com

5

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

The divice for cutting the unbroken Plestic Bars

2016

www.ijtrd.com

6

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

Investigation of the Influence Factors in the Process

of Osmotic Drying Melon

 

2016

www.ijtrd.com

7

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

New Composite Structure for Modification of Rust

Metal Food Industry

2016

www.ijtrd.com

8

Ражабов Мансур

Europa

European Journal of Advances in Engineering and Technology

The Device for Cutting the Unbroken Plastic Bars

 

2016

www.ejaet.com

9

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

Planning of Treated Melon Slices during the Drying

2016

www.ijtrd.com

10

Ибадуллаев Базар

Украина

 iscience.in.ua

кимё фани мутахассисларини касбий копетентлигини

ривожлантириш ва дунё таълим структурасига

мослашиш

2016

ISCIENCE.IN.UA_

11

P.R.Sharipov, N.M.Ibragimova. D.Sh.Matchanova, Sh.K.Aitova

Россия

Ежемесечный международный научный журнал- Интерактивная наука №12. 2017 г. 161 ст.

The program defining the quantity of added ingredients in the meal.

2017

 

12

, Курамбаев Шерзод Раимберганович, ва бошқалар

 Россия

Рубрика: Технические науки Опубликовано в Молодой учёный №2 (106) январь-2 2016 г. Дата публикации: 19.01.2016

Влияние параметров режущего элемента на процесс резки мыла

2017

https://moluch.ru/archive/106/25076/

13

Курамбоев Ш.Р., Шарипов П.Р

Россия

Молодой учёный 2017 №17

Переработка отходов восточной сладости нават

2017

 

14

Шарипов П.Р., Иброгимова Н.М.

Россия

Журнал интерактивная наука

Программа, определяющая количество добавляемых ингридиентов в блюдо

2017

 

15

Эшчанова Азиза Карриевна

Украина

Актуальные вызовы современной химии

Физико-химические свойства индиго

2017 20-23 бет

isclence.in ua

16

Эшчанова Азиза Карриевна

Украина

Актуальные вызовы современной химии

Методы получение индиго

2017 18-20 бет

isclence.in ua

17 

Балтаев У.С.,Ачилова С.С

Россия

Журнал "Молодой учёный"

K Вопросу Предотвращения окисления растительных масел

2017

https://moluch.ru/archive/106/25076/