Close
  • Ishonch
    telefon raqami

  • Dars
    jadvali

  • Imtihon video
    kuzatuvi

  • Rektor virtual
    qabulxonasi

  • Bo`sh ish
    o`rinlari

  • Yashil
    Universitet


 

“Oziq-ovqat texnologiyasi” kafedrasi tarixi.

1994 yil universitetda tashkil qilingan “Kimyoviy-texnologiya” fakulteti , tarkibida mutaxassis chiqaruvchi “Texnologiya asoslari” kafedrasiga asos solinadi. Kafedrada shu yildan boshlab oziq-ovqat   yo‘nalishining “Konservalash texnologiyasi” mutaxassisligi bo‘yicha kadrlar tayyorlash boshlangan bo‘lib, 1996 yili kafedra “Oziq- ovqat texnologiyasi” mutaxassisligi bo‘yicha dastlabki malakali kadrlar tayyorlana boshlandi. 2014 yil kafedra mudiri Kurambaev Sherzod Raimberganovich tomonidan Jahon taraqqiyot bankining loyihasi asosida zamonaviy labaratoriya uskunalari uchun talabnoma berilgan va hozirgi kungacha 4.5 mlrd qiymatida uskunalar olingan. Oliy va o‘rta maxsus ta’lim vazirligining 2017 yil 18 martdagi №156 sonli buyrug‘iga asosan fakultetda “Qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash hamda oziq-ovqat texnologiyasi” kafedrasi tashkil etiladi va unga t.f.n. dots Saparbaeva Nasiba Kamilovna mudir qilib tayinlanadi. 2017 yil Saparbaeva Nasiba Kamilovna tomonidan Islom taraqqiyot bankining loyihasi asosida zamonaviy labaratoriya uskunalari uchun talabnoma berilgan va hozirgi kungacha 1.2 mlrd qiymatida uskunalar olingan. 2019 yil fevral oyidan kafedra ikkiga  “Oziq- ovqat texnologiyasi” va “Qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash hamda biotexnologiya”  kafedralariga bo‘linadi.“Oziq- ovqat texnologiyasi” kafedrasiga k.f.n. dots Ibodullayev Bozorboy Mambetovich ,“Qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash hamda biotexnologiya”  kafedrasiga t.f.n. dots Saparbaeva Nasiba Kamilovna rahbarlik qiladi.                                                                                                                              

Kafedrada 5321000- oziq- ovqat texnologiyasi (Mahsulot turlari bo‘yicha) bakalavr, 5A321001- oziq- ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (Mahsulot turlari) mutaxassisligi bo‘yicha magistrlar, 1+1 hamkorlik dasturi doirasida Magilyov davlat oziq- ovqat universiteti bilan 1-498004- mutaxassisligi bo‘yicha magistrlar, 02.00.17-“Qishloq xo‘jalik va oziq- ovqat mahsulotlariga ishlov berish, saqlash hamda qayta ishlash texnologiyalari va biotexnologiyalari” ixtisosligi bo‘yicha tayanch doktarantura faoliyat olib bormoqda.                                                                                                                            

  2024 yil mart oyidan t.f.n. dots Rajabov Mansur Farxodovich “Oziq- ovqat texnologiyasi” kafedra mudiri lavozimiga saylandi va qisqa muddat ichida 3 ta grant loyihasiga(ECAMPUZ   European World Talent Camp for Uzbekistan Scientists in Food Science and Technology, Yevropa ittifoqining KA171-2022 doirasida 2022-2025 yillar doktorantlar bilan o‘zaro almashuv uchun Kopengagen universiteti tomonidan qabul qilingan institutlararo kelishuv, Barqaror rivojlanish va barqarorlik fanlari SDSS magistratura darajasidagi akademik kurs) erishildi va shu grantlar doirasida 12 ta magist va o‘qituvchilar malaka oshirishdi. 2024 yil 10-11 may sanasida “Xavfsiz Oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarishda innovatsion texnologiyalar” Respublika ilmiy texnik anjumani keng miqiyosida o‘tkazildi. “Oziq- ovqat texnologiyasi” kafedrasi 4 ta doktoranti ilmiy ishini muaffaqiyatli himoya qildi.                

"Ekologiya va oziq-ovqat xavfsizligi" mavzusida oziq-ovqat texnologiyasi kafedrasi mudiri t.f.n dots Radjabov Mansur Farxodovich Ilmiy seminar o'tkazd ...

2025-03-01

"Ekologiya va oziq-ovqat xavfsizligi" mavzusida oziq-ovqat texnologiyasida Ilmiy seminar o'tkazildi.

...

Batafsil
Texnika fanlari bo'yicha falsafa doktori (PhD)

Texnika fanlari bo'yicha falsafa doktori (PhD) ...

2024-05-28

URGANCH DAVLAT UNIVERSITETI

OZIQ-OVQAT TEXNOLOGIYASI kafedrasi o'qituvchisi

SHAMURATOV SANJARBEK XUSINBAY O'G'LI

Batafsil
Texnika fanlari falsafa (PhD) doktori

Texnika fanlari falsafa (PhD) doktori ...

2024-06-15

URGANCH DAVLAT UNIVERSITETI

OZIQ-OVQAT TEXNOLOGIYASI kafedrasi o'qituvchisi

SAMANDAROV ABRORBEK ISLOMBOYEVICH

&la ...

Batafsil
KA171-2022 doirasida Kopengagen universiteti bilan o‘zaro talabalar olmashuv programmasi. Muddati (August 1st 2022 – July 31st 2025)

KA171-2022 doirasida Kopengagen universiteti bilan o‘zaro talabalar olmashuv programmasi. Muddati (August 1st 2022 – July 31st 2025) ...

2022-08-01

Ummumiy (urdu) qiymati -61000 evro bo‘lgan Kopengagen universiteti bilan oziq-ovqat texnologiyasi kafedrasi o‘rtasida  o‘zar ...

Batafsil

"101083216-ECAMPUZ oziq-ovqat fanlari va texnologiyalari bo'yicha o'zbekistonlik olimlar uchun Evropa Jahon iste'dodlar lageri-ERASMUS-EDU-2022-CBHE" ...

2023-01-01

*Loyiha raqami: 101083216

* Loyiha nomi: oziq-ovqat fanlari va texnologiyalari bo'yicha o'zbekistonlik olimlar uchun Yevropa Jaho ...

Batafsil
Texnika fanlari falsafa (PhD) doktori

Texnika fanlari falsafa (PhD) doktori ...

2021-12-02

URGANCH DAVLAT UNIVERSITETI

OZIQ-OVQAT TEXNOLOGIYASI kafedrasi o’qituvchisi

ACHILOVA SANOBAR SOBIROVNANI

« ...

Batafsil

 

Oziq-ovqat  texnologiyasi kafedrasi ilmiy yo’nalishi

Mavjud oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqish texnologiyalarini takomillashtirish hamda yangi texnologiyalarni yaratish va oziq-ovqat xavfsizligini saqlash

 

Oziq-ovqat  texnologiyasi kafedrasi professor o’qituvchilari tomonidan chet el jurnallarida chop qilingan maqolalar

Т/р

Муаллифнинг ф.и.ш.*

Хорижий илмий журнал нашр этилган давлат номи

Илмий журнал номи

Илмий мақола номи 

Нашр йили,

Электрон мақолаларнинг интернет манзили (гипер хавола)

1

2

3

4

5

6

7

1

Ражабов Мансур

USA

MOJ Food Processing & Technology

Planning the Experiment of Treated Melon Slices during

the Drying

 

2015

http://medcraveonline.com

2

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

The Synthesis of Section of Glass Containing

Barium Oxide

2015

www.ijtrd.com

3

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

On The Possibility Of Corrosion-Resistant

Materials Based Resin Gossypol And

Phosphoric Acid

 

2015

www.ijtrd.com

4

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

Klinker  brick through Low Grade Fusible loess Loam Uzbekistan

2015

www.ijtrd.com

5

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

The divice for cutting the unbroken Plestic Bars

2016

www.ijtrd.com

6

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

Investigation of the Influence Factors in the Process

of Osmotic Drying Melon

 

2016

www.ijtrd.com

7

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

New Composite Structure for Modification of Rust

Metal Food Industry

2016

www.ijtrd.com

8

Ражабов Мансур

Europa

European Journal of Advances in Engineering and Technology

The Device for Cutting the Unbroken Plastic Bars

 

2016

www.ejaet.com

9

Ражабов Мансур

Europa

International journal of Trend in Research

Planning of Treated Melon Slices during the Drying

2016

www.ijtrd.com

10

Ибадуллаев Базар

Украина

 iscience.in.ua

кимё фани мутахассисларини касбий копетентлигини

ривожлантириш ва дунё таълим структурасига

мослашиш

2016

ISCIENCE.IN.UA_

11

P.R.Sharipov, N.M.Ibragimova. D.Sh.Matchanova, Sh.K.Aitova

Россия

Ежемесечный международный научный журнал- Интерактивная наука №12. 2017 г. 161 ст.

The program defining the quantity of added ingredients in the meal.

2017

 

12

, Курамбаев Шерзод Раимберганович, ва бошқалар

 Россия

Рубрика: Технические науки Опубликовано в Молодой учёный №2 (106) январь-2 2016 г. Дата публикации: 19.01.2016

Влияние параметров режущего элемента на процесс резки мыла

2017

https://moluch.ru/archive/106/25076/

13

Курамбоев Ш.Р., Шарипов П.Р

Россия

Молодой учёный 2017 №17

Переработка отходов восточной сладости нават

2017

 

14

Шарипов П.Р., Иброгимова Н.М.

Россия

Журнал интерактивная наука

Программа, определяющая количество добавляемых ингридиентов в блюдо

2017

 

15

Эшчанова Азиза Карриевна

Украина

Актуальные вызовы современной химии

Физико-химические свойства индиго

2017 20-23 бет

isclence.in ua

16

Эшчанова Азиза Карриевна

Украина

Актуальные вызовы современной химии

Методы получение индиго

2017 18-20 бет

isclence.in ua

17 

Балтаев У.С.,Ачилова С.С

Россия

Журнал "Молодой учёный"

K Вопросу Предотвращения окисления растительных масел

2017

https://moluch.ru/archive/106/25076/